ـ ای گروه جن و انس ، اگر توانستید از مرزها به آسمان ها و زمین فراتر روید ، پس بروید (جن 33)
ـ خداوند دریا را مسخر شما قرار داد تا به امر او کشتی ها در آن حرکت کنند و شما از فضل و گردش بهره برید (جاثیه 12)
ـ آیا نمی بینید که خداوند انچه در آسمانها و زمین است ، همه را در اختیار و دسترس شما قرار داد (لقمان 20)
مسلمانی که در کتاب خدایش می خواند به اینکه هر چه در آسمان ها و زمین است همه در خدمت اوست، چگونه این چنین مسلمانی دست بسته می نشنید و منتظر پیشرفت و اختراع از طرف غربی ها می شود؟ اگر چنین کاری کند، به وظیفه خودش عمل نکرده ، و خودش را خوار کرده و ضرر بزرگی را هم متحمل شده، چرا که قرآنی که در دست ماست همه چیز در آن وجود دارد و هیچ نقص و کاستی در آن دیده نمی شود .
ـ ما در کتاب از بیان هیچ چیز فرو گذار نکردیم(انعام 38)
پس اسلام ، در زمینه علم و دانش و پیشرفت و مدنیت بدون اندازه پیشرفت داشته و هیچ وقفه ای برای آن قائل نیست.
این مطلب پاسخ به سوال دو پست قبلی ام بود که به اصطلاح روشنفکران دین می گفتند اسلام عقب مانده است ، در صورتی که مقصود از پیشرفت ، پیشرفت علم ، صنعت ... و که اروپا ، آمریکا و بویژه ژاپن را فرا گرفته و مسلمانان از آن غفلت دارند و فکر می کنند که همه این پیشرفتهای و اختراع های چشمگیر از غیر مسلمانان بوجود آمده و اسلام عامل عقب ماندگی است !! خصوصا بعضی از کمونیست ماب ها که دین را نابود کننده ملتها می دانند .
اگر اینها واقعا انصاف داشتند متوجه می شدند که دین اسلام ، ملتها را احیا کرد . مگر همین اسلام نبود که ملتی پوچ و ناچیز را در جزیره العرب دارای همه چیز کرد ، تا آنجا که از همان سرزمین عقب افتاده ، علم ، دانش و اختراع ها را به جهان صادر شد و برخی نوشتند " آفتاب اسلام و عرب بر اروپا تابید " و اقرار کردند به اینکه همین اعراب بادیه نشنین ، پس از گرویدن به اسلام ، در تمام زمینه ها از خود پیشرفت نشان داده و در تمام اکتشاف و اختراع ها پیشگام بودند .
بهتر است این کوردلان ، و این به اصطلاح دین شناسان نگاهی کوچکی به تاریخ بیاندازند و بعد نظر دهند .
در اینجا بنده چند نمونه را متذکر می شوم:
1ـ د رجغرافیا و جهانگردی : رازی ، ابوعبیده بکری ، غرری ، ادریسی، ابن جبیر و ابن بطوطه .
2ـ در هیئت نجوم فرصد خانه های علمی بزرگ در طلیطله ، قرطبه ، بغداد ، دمشق ، قاهره ، سمرقند و فارس بود .
3ـ در هندسه : گوستا وبلوبون می گوید : اروپا زینت ها معماری را از اعراب فرا گرفت و در برخی کلیساها ی فرانسه ، عکسهای حروف عربی که در سنگ کاری گذاشته شده بود دیده می شد .
4ـ در ریاضی : " سدیر " مستشرق غربی می گوید : اعراب عنایت ویژه ای به علوم ریاضی داشتند و آنان واقعا استادان ما رد این زمینه بود ند " لئونارد البیزی " حدود 1200 رساله در " جبر " نوشت که از عرب آنها را فرا گرفته بود . حتی در کتاب " تاریخ العرب " می نویسد : صفر که مشکلات بزرگ ریاضی را حل کرده است ، از طریق مسلمانان به اروپا آورده شده است .
5ـ در فیزیک : ابن هیثم استاد یان علم به شمار می آید .
6ـ در شیمی ، صنعت ، زراعت و علم طب نیز همواره مسلمانان پیشگام بوده اند .
فقط کافی است بدانند که تا امروز شفای ابن سینا در دانشگاه های اروپا تدریس می شود .